Sector Service

Frobisher House

Plymouth architecture has a new addition in the historic conservation area of Ebrington Street. In the heart of the student quarter, Frobisher House offers 132 rooms arranged in cluster flats of 3 – 10 ensuite bedrooms with communal living areas.

The external envelope of the new student accommodation building was designed to reflect the client’s and Plymouth City Council’s aspirational look for the area using cedar boarding and stone banding to mirror the nearby buildings with the penthouse levels intended to blend into the skyline, whilst offering enviable views across the city towards the Plymouth Sound.

The internal areas have been specifically designed to reflect Plymouth’s vibrant atmosphere and include state of the art security systems, broadband and flat screen TVs, with a blue sky study space and cinema suite. Roof mounted photovoltaic panels provide up to 15% of the building’s energy demand. The development, in an exceptionally tight sloping space in the heart of Plymouth city centre, is split between two buildings over six storeys. Innovative use of the site’s design has enabled the footprint to be maximised without overwhelming the streetscape.

Project Specification

£5 million
Plymouth
2013
Ian Sanders