Sector Service

Project Breakdown

Total refurbishment including full interior fit-out for owner occupier of 1960s office building to create a new landmark HQ. The design allowed for full new services and the retention of the existing concrete structure. A new double height entrance was formed alongside a new landscape pedestrian entrance plaza facing the street.

The building was fully reclad with a high performance facade system engineered to reduce air leakage and exceed insulation values set by the building regulations current standards.

AWW has regenerated an unsightly, under-used and outdated office building into a positive, high quality, high performing, sustainable building.

The building is targeting a low EPC and BREEAM ‘Excellent’, utilising high performance cladding to reduce solar gain and heat loss.

Thanks to Area Sq for creating the above video which visualises what the building will look like once complete.

Project Result

We were delighted with AWW as our architect; they are great designers, creative, friendly and a pleasure to work with. As part of a team, their collaborative approach was really inspiring.

 

Director’s Quote

“The building was built in 1965 and represents the then modern architectural language of that past era. AWW is refurbishing this prominent building to provide a contemporary building as a new landmark within Colindale that benefits the local area in terms of its architectural quality, energy performance and contribution to Edgware Road.”

Mark Alker Stone

merit-house
We felt that AWW really listened to us, took our needs on board and supported us throughout the design process. Chris Houghton - Client

Project Specification

£15 million
London
2012 - 2015
Mark Alker Stone
Chris Houghton, Merit House

Sustainability Features

  • Building Re-use