Sector Service
beacon-house-university-of-bristol-interior-design

Project Breakdown

As the new University building is open to the public as well as students, it was important to give Beacon House its own individual feel while at the same time ensuring it could be identified as a University space.

AWW’s Interior Design strategy was to create a distinct visual identity, linking together the 3 main functions of the space, and working within the agreed brand colour palette and recommendations of the University’s General Project Requirements.

Sustainability

Beacon House has achieved a Royal Institution for Chartered Surveyors SKA rating of bronze, mainly by upgrading insulation, introducing double glazed windows, fitting energy efficient boilers and using LED lighting.

Director’s Quote

“The layout needed to be open and inviting, giving views in / out to create a secure environment for 24-hour use as well as providing multiple changeable work settings; accommodating group learning, seminars, presentations, individual work spaces, and assisted learning support. A wide range of furniture options and movable acoustic and writeable screens enabled these layouts.”

Philip Bevan 

Working with AWW on the Beacon House project was a pleasure. AWW absolutely understood the requirement from the outset and delivered a fantastic interior design brief. They worked tirelessly in collaborating with our many stakeholders, regularly attending site, proposing practical and workable solutions. Our users are absolutely delighted with the space. Rebecca Rose - Client

Project Specification

£3 million
Bristol
2013 - 2016
Philip Bevan
Rebecca Rose, UoB Strategic Projects Manager