Sector Service
Sector:
Service:

The Approach

AWW has created the design for The Approach, a high-quality, innovative and environmentally responsive four storey 18,500 sqm office building aimed to attract large national or multinational companies. This will replace a poor quality 1970s office building on the southern area of the site.

The office accommodation is open plan around a central courtyard, with a generous double-height light-filled entrance foyer. Outdoor spaces are created at each level to give solar shading to the office, a part sheltered external space and a place to enjoy views into the rear garden and over Bristol.

The site is the in the centre of the Forest of Avon, and this brownfield area will be developed to create rich habitats for wildlife. Over 90 large new trees will be planted, together with indigenous hedgerows and smaller tree groups to significantly add to the overall greenery, while protecting the privacy of near neighbours.

“Occupiers will benefit from a building designed to meet the new WELL Building Standard, a system for enhancing the wellbeing of those who work there. WELL addresses issues such as healthy and social eating, enhanced acoustics, less distraction, lighting and views, as well as flexible and adaptable workspaces.”

Ian Jenkins

Project Specification

£30 million
Bristol
2016 - ongoing
Ian Jenkins